InvoiceSharing gebruikt u om digitale facturen te versturen en te ontvangen. Dit doet u op de volgende manieren. Om uw factuur naar uw klanten te versturen, exporteert u eerst de digitale facturen vanuit uw boekhoudpakket of uw financiële software naar InvoiceSharing. Als u de digitale facturen van uw leveranciers wilt ontvangen in InvoiceSharing, dan kunt u dit doen door met uw leveranciers af te spreken om hun digitale facturen naar InvoiceSharing te versturen. Vervolgens importeert u deze facturen via InvoiceSharing in uw boekhouding. InvoiceSharing gebruikt u dus op twee manieren. Dit kan handig zijn als u InvoiceSharing gaat gebruiken om zowel facturen te versturen, als te ontvangen. Dit is allemaal met één account mogelijk.

Met InvoiceSharing kunt u gratis digitale facturen versturen naar al uw klanten. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de kosten van uw facturatieproces. Om te beginnen met InvoiceSharing heeft u een boekhoudpakket of een facturatiepakket nodig die de facturen kan exporteren naar een XML-, Excel- of CSV-bestand, of een ander formaat. Mocht InvoiceSharing uw formaat niet herkennen dan kunt u een e-mail sturen naar ondersteuning@invoicesharing.com. U ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord van ons wanneer het formaat voor u gereed is.

Ook is het mogelijk om met InvoiceSharing digitale facturen te ontvangen. InvoiceSharing is zo ingericht dat het met elk andere software kan communiceren. Elke elektronische taal die het boekhoudprogramma of de factuur scan applicatie spreekt wordt ondersteund door InvoiceSharing. Het softwarepakket waarmee InvoiceSharing communiceert moet wel kunnen communiceren met andere software. Wanneer u een factuurscan applicatie heeft waaraan een goedkeurmodule gekoppeld is, kan InvoiceSharing de digitale facturen direct exporteren naar uw factuurscan applicatie.

LET OP: InvoiceSharing is alleen bedoeld voor het digitale facturen verkeer tussen leveranciers en hun klanten. Voor het factuurverwerkingsproces en het goedkeuringsproces om de factuur te betalen kunt u InvoiceSharing niet gebruiken.